lördag, januari 28, 2006

Skrävvel-DM och Boork

Brynäs. Nio raka. Helt plötsligt, har världen blivit galen? Vadå blivit?

Nåja, ibland är det kul att ha rätt. Så här skrev jag i bloggsmörjan den 29/11 2005:

"Nu har Boorkens hårda nypor börjat verka. Tre spelare har fått foten, det är upprört i Gävle. Så här har ingen gjort förut. Det ser inte bra ut, det kan jag säga men ändå har jag en liten, liten känsla av att Boorken kan få ut något bra av detta på sikt. Klarar han och Brynäs kvar att överleva i år kan laget och klubben kanske bli något för ett slutspel om några år"

Klart är att Brynäs har överlevt, jag tittade just i statistiken och såg att under 2006 har Brynäs en enda förlust. Slutspel är för första gången på flera år något som kan nås. Det är ganska kul att läsa diverse krönikörer i den där tramspressen.

Att vända kappan efter vinden alltså, när Brynäs förlorade med 8-1 i Linköping skrev vissa klottermurvlar att Boorks grepp i Brynäs skulle sluta i kvalserien, ja man skulle även åka ur och att Boork hade fått hela spelartruppen emot sig. Nu verkar det ju vara precis tvärtom. Han har fått HELA laget på sin sida, dom har käkat upp hans spelidé och plötsligt är man ett vinnande lag. Detta får jubelpressen att hylla samme man som tidigare hängdes ut och skulle få sparken, enligt klotteraporna alltså. Nu är Boork ett geni. Jojo, vända kappan efter vinden var det..Själv trodde jag inte heller på Brynäs.

Alls.

Det ska sägas.

Jag trodde laget skulle få kvala även detta år men att en ljusning var på sikt om hockeyfolket i Gävle hade lite tålamod med Boorken. Ljuset kom tidigare än anat. Helt rätt fick jag förstås inte även om jag i Skrävlar-SM gärna vill hävda det. Jag trodde ljusningen skulle komma kanske om ett eller två år. Det kom snabbare. Brynäs spelar om en plats i slutspelet redan 2006.

Fast hockey är ju rätt ointressant egentligen...eller hur?

Snart börjar fotbollssäongen att vakna till liv. Två veckor kvar till första träningsmatchen med Snoka. Frågorna är många och nyfikenheten stor. Täng om Jingbladh kan få samma fart på IFK som Boorken fått med Brynäs på senare tid.

Jag ställer mig dock lite tveksam. Visst finns rutin och ledaregenskaper på en del i dagens trupp, men på vilka fötter finns egentligen dom där individuella skickligheterna som gör att ett lag lyfter från den grå massan? Jag kan inte se dom idag och jag har svårt att tro att ett lag utan 3-4 spelare med den där spetsegenskapen verkligen kan lyckas. Fast det kanske kommer, ännu är det långt till seriepremiär och Jingblad är säkert inte dummare än att han ser vad som behövs. I dagsläget ställer jag mig tveksam till om 2006 blir så mycket bättre för IFK än 2005. Det är förstås svårt när man inte sett laget i aktion ännu. Efter några träningsmatcher vet vi bättre och jag hoppas kunna vara lite mer positiv till IFK:s chanser efter att ha sett det.

Jag vill gärna inte återkomma framåt maj-juni och skrävla över att jag tippade ännu ett år i misär. Det vore tragiskt. Den här gången hoppas jag ha dunderfel.

Å andra sidan var nog mina tankar om Brynäs i november mer en förhoppning än en förutspåning...

Inga kommentarer: