söndag, februari 26, 2006

Smackebonk!

OS-Guld i hockey.

Finland måste verkligen avsky Tre Kronor. Hur många gånger har dom inte fallit på målsnöret? Hur som helst, dom sista 30 sekunderna i finalen var lika långa som ett maraton. Tre Kronor höll undan och firar äntligen en mästerskapsseger igen.

Tre Kronor har ju också fallit på målsnöret ett par gånger dom senaste åren. Två finalförluster i VM mot Canada. Men VM är ju VM och inte i närheten av hur stort ett OS-guld är. Nu fick den gyllene generationen, som den kallas äntligen vinna något stort. Grattis.

Efter dom senaste årens tveksama insatser av denna generation var det inte särskilt många som trodde på något stort i detta OS. Framgången är på så vis ännu skönare.

Sveriges facit i OS blev alltså 14 medaljer. Det är lika bra att skippa framtida OS nu, vad kan överträffa detta. I stort sett alla lyckades överträffa sig själva när det gällde och det undrar jag om vi någonsin kommer få uppleva igen. Struntsamma, det är ett tag till nästa OS och fram tills dess kommer många vara kungar i Sverige igen.

Förresten, har Sveriges nationalsång någonsin varit så vacker som till Mats Sundins stämma? Jag undrar, ställt till sammanhanget var det en mäktig känsla.

Behållningen i OS är annars Niklas Wikegård. Han agerar fortfarande som en hockeycoach och jag blir förvånad om han inte snart står i ett bås igen. Kanske i Tre Kronors? Hans hockeytermskola är ju riktigt underhållande bara den. Jag säger bara smackebonk på er Finland!

Inga kommentarer: