måndag, februari 20, 2006

OS är bäst i radio

Nej, jag tänker inte skriva ett ord om vädret den här gången. Inte ett ord om slasket och blasket. Det är ändå inget att göra åt.

OS är bäst i radio. Åtminstone hockey-delen. I TV:n sitter Staffan Lindeborg och upprepar att det är farligt för trehundrade gången. Damkronornas semifinal mot USA hoppas jag alla upplevde nära en radioapparat. Lasse Granqvist har levererat ännu ett klassiskt och odödligt referat. Lyssna och njut.

Det är givetvis inte samma känsla som att höra detta live men ett tips i fortsättningen om du inte insett hur mycket Granqvists exalterande stämma gör för en match; skruva ner teve-ljudet och slå på radion. "Det är nog 65-1 i skott till USA men 2-2 i matchen" är redan en klassiker...

När nu herrarnas turneringen snart går in i slutspelet kan vi räkna med fler klassiska referat. Sverige har hamnat i ett sportsligt dilemma inför sista matchen mot Slovakien. Vinner man den matchen får man en "svårare" motståndare i kvarten men förlorar man så kan man få möta Schweiz. Det är nog att föredra att vinna och möta Kanada direkt så dom inte förnedrar sig själva en gång till.

Ni minns väl Vitryssland? Alla skakar nu på huvudet likt Jerry när Poppie knådade degen med händerna han inte tvättat efter toabesöket. Klicka här och upplev debaclet men framför allt ännu ett hysteriskt referat av Granqvist..lyssna då hellre på länken under där referatet från Hockey-VM 2003 finns då Tre Kronor vänder 1-5 till 6-5 mot Finland. Sveriges radios text på klippet är ganska kul,.....kvartsfinalen som vanns med 6-5 efter underläge 1-6...

Jag har tidigare varit övertygad om att Kanada vinner guldet men efter att ha sett Finland är jag inte lika säker. Å andra sidan är gruppspelshockey ofta inte den vi kommer få se i slutspelet men Finland ser riktigt farliga ut. Tre Kronor ser tyvärr ut som väntat.

Bara dom slipper Schweiz i kvarten...

IFK testar en norrbagge. Eirik Dybendahl från Häcken. BK Häcken alltså. En vänsterkantspringare som kan spela centralt. Låter väl inte som kattpiss men jag hade ju hellre föredragit en renodlad spelfördelare, en Tomas Olsson eller Imad Shhadeh som man drömskt drömde om när spelarjakten började. Jag hoppas fortfarande på en spelare i deras kaliber. I brist på det får nog IFK dras med spelare som kan spela på diverse olika positioner. Det är inget ont i det men risken är att det blir för stor rotation på platserna likt 2005. Det vill vi inte ha igen.

I Årsberättelsen från 2005 ställs klubbdirektören mot väggen. På frågan om han ångrar något från den misslyckade säsongen är svaret att Micke Blomberg skulle ha stannat.

Å fan.

Sent ska syndaren vakna.

14 månader för sent.

Blomma kom hem.

Inga kommentarer: