tisdag, augusti 29, 2006

Häng dom i hängselpattarna!

Har just läst igenom ett kompendium om etnicitet. På torsdag är det seminarium, jag skrev åtminstone ihop några sidor här på eftermiddagen som jag hoppas är begripliga. Det är ju ingen tentamen som tur är.

Jag längtar till mediakurserna som börjar nästa vecka.

Beställde kurslitteratur i går från nätet. 900 riksdaler gick det på. Usch.

Och IFK vann! Osannolikt med två raka vinster, 3-1 borta mot Umeå. Fyra poäng från kvalplatsen. Fast jag tror ändå inte på Allsvenskan 2007. Däremot 2008, då ska Allsvenskan utökas till 16 lag.

På torsdag blir det antagligen Republik. Med Lo-Fi-Funk. Dom som remixade Karin Ström så det lät som elektronerna gjorde revolt.

Huliganismen slog till igår igen. Dom sköt raketer och stormade arenan. Hur i hela himmelska fridens torg kommer dom ens in på arenan med raketer?? "Vi vill inte spela med stängsel" säger Hammarbys vd. Det är nog att föredra. Riktiga apburar åt huliganerna. Skansen ligger ju nära.

Detta händer gång på gång i Sverige, inget görs. Huliganismen i England hör man sällan något om nu för tiden. På arenorna. Det finns en förklaring, i England är reglerna att så fort någon åskådare beträder planen innebär det automatisk arrestering.

Tyvärr är det nog så att hur kännbart straff förbundet än delar ut när sådant här händer så kommer det att hända igen. För dom som utför detta är inte fotbollsfans, dom är huliganer som inte bryr sig ett skvatt om fotbollen.

Dom måste bort. Jag upplevde själv huliganism på nära håll hösten 2004 då ett 50-tal "Djurgårdare" sprang in på huvudläktaren på Idrottsparken och började slåss, där satt exempelvis barnfamiljer och förvirrade pensionärer. Vad hade dom gjort för ont? Kastat en mazarin på klacken?

Innan matchen hade det gemytliga packet vandaliserat parkerade bilar och sparkat ner en oskyldig cyklist.

Den dagen fotbollen kan befrias från dessa idioter är en lyckodag.

Frågan är om den nånsin kommer.

Häng dom i hängselpattarna bara!!

2 kommentarer:

Robert sa...

Här i Peru är det tydligen helgalet. En engelsman hade gatt pa en match där Cusco spelade mot serieledaren. Sa fort nan motstandare skulle kasta in bollen eller sla en frispark kom det skor farandes fran läktarna. Ja, det for tydligen diverse andra föremal ocksa. Sen var man tvungen att ga iväg fem minuter innna mathslut för da börjar slagsmalen. Vet inte om jag vagar ga pa nan match.

Dennis sa...

Hm..låter våldsamt värre med flygande dojjor. Det som hände i stockholm får en nästan att inte längta till allsvenskan alls..Man ska inte behöva riskera livhanken för att man vill gå på fotboll.Fast det verkar ju vara lite våldsammare i peru ja..Tacka vetja superettan.