måndag, oktober 13, 2008

Det blir bättre sen

Kommer hem och slår upp tidningen (på ett digitalt sätt) och nås av besked om att IFK Norrköping bjudit in en spelare för provspel. En första känsla går igenom kroppen. Vad ska dom titta på nu. En snöman från Tibet? eller en ny såkallad striker från långtbortistan?

Nej, faktiskt har IFK bjudit in en ung talang från de lägre divisionerna för provspel. Inte en dag för tidigt och jag anar att det är en del i den nya satsning som IFK Norrköping kommer stå för. Åtminstone vill jag det. I den bästa av världar är det slut med importer som inte presterar ett skit. Likt Nalle Halldéns dagar ska IFK återigen bygga sitt lag av unga, spännande talanger. Dom behöver inte nödvändigtvis komma från Norrköpingstrakten men några ska göra det. Som Lönn, Telo & Haglund som ska ha en starttröja 2009. Sedan behövs förstås några rutinerade pjäser också. Håller Magnus Samuelssons kropp finns det ingen bättre lagpappa att få tag i.

Nalle Halldén åkte land och rike runt och snokade spelare. Han måste varit ett geni. Att bröderna Nordahl hamnade i IFK säger väl allt.

Men åter till nutid. Jag tror att enda vägen för att locka Norrköpingspubliken till Parken igen är om IFK blir ett ungt och spännande lag igen med spelare som kan spela såsom IFK Norrköping ska spela. Dvs med fart, teknik och finess. En bristvara i dessa dagar.

IFK har ingen Nalle idag, istället kommer man arrangera en talangmatch senare i höst och i dom egna leden ser det mer än spännande ut med U21-laget i semifinal och P16 i SM-Final. Håll med om att det ser lovande ut inför framtiden?

Klarar man bara av att vårda sina talanger ser jag en ljusning på det mörka helvetet.

Inga kommentarer: