söndag, november 25, 2007

Din dator är en radio

Du vet väl att din dator är en radio?
Kasta väck den trötta köksradion som bara brusar blaj och surfa istället runt och upptäck något annat.

Webben är radions framtid men också nutid. Hitta i synnerhet till www.radioio.com

Där har du dagens framtid.

Välj själv.
Ambient, 80-tal, jazz, elektroniska spattljud eller om du så vill nutidens skvalmusik. Jag föredrar dåtidens skvalmusik om jag måste välja skval. Men det måste jag ju inte. Jag är jävligt övertygad om att ifall vi hade ett val i den kommersiella smörjan skulle inte många stanna vid det som i dag och som sedan 1993 brusat ut i reklamradion. Jag förstår ju att detta också måste finnas men varför så enfaldigt. Det måste finnas något annat också. Ingen vill väl egentligen höra på den kommersiella radion?

Och ändå samlas hela landet framför IDOL.

Men det tror jag handlar om något annat. Det är inte musiken som lockar där utan det gamla
vanliga dokusåpaköret. Jag förstår inte att jag ens blir förvånad när jag surfar in på kvällspressens nätupplagor och möts av nåt IDOL-tjajs på förstasidan tätt följt av hur svenska folket rasar mot TV4 som glömde visa slutet på någon film. Oj vilka svåra problem vi har här i landet lagom är bäst där dokusåporna tar över ditt liv.

Mauro Scocco jämförde dokusåpa genren - att det blivit det mest populära i tv-utbudet med att
det är som att gå in på sin favoritresturang och se att bajs är det på menyn som säljer bäst.
Så är det ju. Folk tycker om skit. Det som egentligen betyder något, är smakfullt och konstärligt eller ännu värre har en tanke bakom försvinner alltid i mediabruset. Det gäller i synnerhet den kommersiella radion. Jag undrar var det gick snett. Den här skutan går ju inte att få på rätt köl. Styrman och kapten har lämnat in och nu försöker 49 fulla matroser att ro skeppet i land.

Tur då att radioio finns. Bäst radio just nu.

Inga kommentarer: