måndag, oktober 01, 2007

Kulturnatten

I helgen var det kulturnatt här i Norrköping. Kulturnatten är väl en sanning med en ganska stor nypa modifikation då dom flesta arrangemang slutar före 24:00. Jörgen Löwenfeldt som startade den legendariska hemsidan www.gopeking.net jobbar nu på NT och hade en intressant krönika i söndags om att kulturnatten borde göras om till kulturhelgen. Det vore på sin plats att sprida ut alla happenings över fredag, lördag, söndag - då hade man säkert upptäckt saker som man nu bara fick läsa om i efterhand, som electronicafestival eller poetry slam.

Jag saknade dock IFK på kulturnatten. Fotboll är kultur, inte minst här i Norrköping så ärligt talat vore det en självklarhet att IFK hade spelat i lördags på denna kulturnatt istället för i morgon på en gråtrist tisdag. Något att tänka på.

För första gången i mitt liv såg jag också Eldkvarn i lördags. Spelningen på flygeln var suverän och till slut kom låten jag stod och väntade på; Alice. Kanske kommer vi prata lite om den i morgondagens radiosändning som till stora delar kommer handla om IFK Norrköping. En slags audiovisuell hyllning till laget i våra hjärtan. Det kommer bli IFK-musik med artister som Blå Häst, Vitblå Revolt, Magnus Johansson, Getängen, Plusgrader, Roger Överallt & Eldkvarn bland en hel drös andra.

Vi sänder direkt efter IFK:s match mot Bunkeflo. Det kommer bli kul och spontant.

En timma IFK mellan 22-23 på www.studentradion.nu.

Inga kommentarer: