tisdag, augusti 28, 2007

Griffit, Karekezi & Rajalakso?

IFK Norrköping är på väg att göra tre värvningar dagarna innan transferfönstret stänger. Léandre Griffit från Elfsborg är klar på lån, Helsingborgs Oliver Karekezi är på ingång om klubbarna kommer överens och Enköpings talang Sebastian Rajalakso uppges ha bestämt sig för spel i IFK.

Hur det blir med dom två sistnämda återstår att se. Griffit däremot är alltså klar. Han beskrivs som en teknisk yttermittfältare som även kan spela anfallare. Troligen en ren ersättare för Daniel Bamberg som är meniskskadad och kan bli borta resten av säsongen.

Karekezi kan ses som en ersättare för Bruno Santos som jag inte tror förlänger med IFK efter denna säsong. Santos vill hem till Brasilien och IFK behöver spelare som inte går skadad så ofta som Bruno gjort dom senaste 2 åren. Santos har dock ett grymt målsnitt, om Karekezi kan leva upp till det vet jag inte, vad jag vet är att han gjorde 11 mål i allsvenskan i fjol. Av HIF-supportrar beskrivs han dock som långsam och egoistisk...fast vad kan skåningar om fotboll egentligen?;)

Rajalakso vet jag absolut ingenting om, förutom att han gjorde segermålet mot IFK för några veckor sedan i 93:e minuten.

En smula märkvärdigt är det att det surras så friskt om nya spelare i IFK så här dagarna innan transfer-deadline medan det i London inte surras något om nya Arsenal-spelare. Det skulle liksom inte skada, det är ju annars halva truppen redan. Skadad alltså. Ser hemskt, hemskt gärna en utpräglad målskytt innan den 31/8 men det behövs inte enligt Wenger som ska ha tackat nej till ett låneavtal för Adriano då han är övertygad om att nuvarande anfallare is ready to flourish.

Har Wenger hotat med flourtanten om dom inte börjar sätta chanserna?

Inga kommentarer: