söndag, maj 11, 2008

Veckan rinner ut

Denna strålande vecka i början på maj vi upplevt håller nu på att rinna ut. Snart är det måndag och med det mycket svalare väder. Det är väl okej, för mycket av det goda är aldrig sunt men vilken vecka rent vädermässigt vi i kalla norden har fått uppleva. Rena rama värmeböljan. Jag har promenerat med solsken i blick, suttit i Trädgår'n här i Norrköping och druckit kall öl. Jag har även sett IFK förlora ännu en gång. Idag vann dom dock. Hallelujah.
------------------------------------------------------------------------------------
Jo, IFK slog nämligen storklubben Ljungskile SK med 2-0 och är inte längre hopplöst sist i Allsvenskan, det är ändå en tröst. En större är att IFK kan räkna med flera nyförvärv när det drar igång igen den 2 juli. Två helt nya spelare lär det bli i en försvarare och i en target men utöver det får IFK tillbaka tre "nyförvärv" från sin egen trupp. Sama & Dybendal som gått skadade hela våren ochså Bamberg som först på sistone börjat komma igång.
------------------------------------------------------------------------------------
Efter AIK-matchen talades det om att IFK inte håller allsvensk klass och att det är snudd på det sämsta lag en allsvenska har sett. Nu får dom väl ändå hejda sig litegranna. Lite bättre än 14 poäng som är bottennoteringen ett allsvenskt lag i modern tid skrapat ihop ska nog IFK ändå få ihop. Själv minns jag Brage (93), Hammarby & Häcken (94) som riktiga potatisgäng eller Assyriska och Öster på senare år som knappt höll div-1 klass.
-------------------------------------------------------------------------------------
Nåväl, segern ger IFK lite andrum men faran är självfallet inte över. En stor och stark target måste in och gärna också en mittback. Många skriker även efter en ny högerback, jag skulle nog stämma in i den kören om det inte vore så att juniorlandslagsmannen Linus Hellman med bravur skulle kunna spela högerback i allsvenskan. Men inte mer IFK nu, det har varit för många tankar under för kort tid. Nu är det speluppehåll i två månader. Det behöver IFK och det behöver även vi lidande fanz.
--------------------------------------------------------------------------------------
Eller vänta, bara en sak till. Om IFK mot förmodan skulle ta in Richard Money som ny tränare är styrelsen dummare än vad jag vill tro så det tror jag inte.
--------------------------------------------------------------------------------------
Söndagen och veckan rinner ut tillsammans med ett nytt svalkande Centrifug som pågår varje söndag 22 till midnatt på www.radjon.nu. Där hörs vi allesammans tillsammans med röster av Laurie, Martin & Zinat. Tillexempel. Din röst kan också höras. Hörs du?

Inga kommentarer: