torsdag, november 30, 2006

Bra - Inte bra

Så går vi in i julmånaden i morgon. 1 december. Fram med adventsljusstarkarna och kroppkakorna. Nej, vänta. Pepperkakorna ska det va'

Det blir åtminstone lite ljusare på gator och torg och i var människas hem. Jag har två stycken adventsljusstakar att plocka upp i år. Dessutom min ringrostiga plastgran som jag misslyckas med att smycka värre och värre för varje säsong.

På tal om säsong. Nästa säsong är IFK Norrköpings lagkapten tillbaka. Blomma har inte skrivit på men är överrens med IFK om ett 3-årskontrakt. Blomma var strålande i sin senaste IFK-säsong och har gjort succé i Kalmar. En KFF-supporter kallade Blomma för Allsvenskans bästa mittfältare 2006. Nog blir han en förstärkning alltid och det känns väldigt trevligt att IFK har värvat två spelare med hjärta för klubben. Nu fyller Blomma igen det hål som skapades när han lämnade för två år sen. Ingen Kabous eller Nordbeck i världen kunde fylla tomrummet.


Lämnar gör målvakten Magnus Jonsson. Detta är inte bra. I år skulle IFK inte ha någon hög spelaromsättning. Det är på väg att bli samma gamla visa. Fattas väl bara att Dybendal eller Magnusson river sina kontrakt. Ny målvakt blir? Tja, dom nostalgiska pratar redan om Balazs. Tror nog att Micke-Magi börjar jaga allsvenska reserver men det känns inte bra. Jonsson gjorde aldrig några mirakulösa räddningar, han tog det han skulle men aldrig det han inte borde. Han var säker i luften och styrde försvaret bra. Det kan vara ödestigert att han lämnar nu. IFK tycks aldrig få ett samspelt försvar och målvaktsspel när det byts målvakt och backlinje om vartannat.

Inte bra.

Inga kommentarer: