tisdag, december 23, 2008

Vart tog Arsenal vägen?

Oj vilken julklapp man nåddes av så här dan före dan. Cesc Fabregas långtidsskadad. 3-4 månader. Tack så jävla mycket för den. Den bedrövliga skitsäsongen fortgår. Det är inte muntert det här.

Om någon undrar varför Arsenal gör en mellansäsong är det bara att ta en titt på skadelistan just nu. Rosicky, Eduardo, Cesc, Walcott + att Nasri spelar en match varpå han är skadad tre. Nej, inte fan är det konstigt att det är grus i maskineriet när lagets hela kreativitet går skadat plus att en vitryss hellre sitter och käkar glass i Barcelona.

Klart att det är en del otur i dessa skador men det är ingen ovanlighet att just Arsenal har den digraste skadelistan av alla. Det tar man nästan för givet numera. Jag undrar ibland vad dom pysslar med på försäsongen. Jonglerar med tegelstenar kanske? Dagens porslingossar är sannerligen inte av samma virke som gruffelgubbarna anno tidigt 90-tal. Det behövdes förvisso inte då man hade en betonghäck som försvar.

Men det känns ju tryggt att monsieur nu när hela det offensiva mittfältet är indisponipelt har några stabila och rutinerade 16-åringar att slänga in.

Såhär innan monsieur smuttar på sitt julvin känner han nog en smula bitterhet över att hans vision inte gick hem. Den var beundransvärd och naiv på samma gång och hade kunnat gå hem om han inte fått skador på sina nyckelspelare eller förlorat de spelare som gjorde störst framsteg under fjolåret eller för all del slängt iväg lagets ledare. Det är svårt att acceptera hur ett bollvinnande va-va-va-voom Arsenal förvandlades på så kort tid från ett oslagbart mästarlag till..ja vad det nu är.

Tänk om vitryssen stannat, om Rosicky varit frisk, om Cesc hittat tillbaka till förra höstens storform, om Walcott blommat ut istället för att trasa sönder axeln och tänk om det ändå fanns en tillstymmelse till slitvarg på mittfältet..

Ja tänk om, just det - tänk om monsieur!

Nu är det Ramsey, Wilshere & Vela som får dra lasset. Just schysst mot ett gäng skolgossar.

Värvas det inte nu har nog monsieur satt sin sista potät är jag rädd.

Snälla tomten ge oss åtminstone Arshavin i julklapp så kanske man kan fiska upp det där hoppet som ligger nånstans i dyn och simmar.

2 kommentarer:

Tobias sa...

Hemskt, hemskt är vad det är. Vi kanske skulle ta och börja titta på curling istället. Apelsiner, dessa goda apelsiner.

Anonym sa...

De ser iaf ut att slippa Totti i CL, säkert Aquilani också, att han kommer vara skadad är inte en högoddsare