söndag, mars 30, 2008

Premiären

Så var premiären avklarad.

IFK föll inför "bara" 15000 mot Djurgården.
Parken skulle ju vara utsåld.
Fast dom räknade väl fel.
Matchorganisationen håller inte allsvensk klass.
Smartskallarna hade placerat en sektion med IFK-anhängare bredvid Djurgårdens klack. Följden blev att nollåttorna tydligen kastade saker och tog sig över
till IFK:arna varvid polisen utrymde sektionen med IFK-fans, ett flertal av dessa
ska sedan inte ha fått någon annan plats och därmed missat matchen.

En stor och fet skandal.

Hörde också rykten på Östra Läktaren där det längst bort också fanns en sektion med DIF-fans att det hade varit slagsmål mellan dem och några IFK:are.

Det är sorgligt att man i fotboll inte kan blanda supporters med varandra. Tänk vilken folkfest det skulle bli.

Spelmässigt var inte IFK i närheten av allsvensk klass första 30, man stod och såg på. Premiärnerver, you bet! Jag hade väntat mig ett heltaggat IFK men det såg nästan ut att vara tvärtom. 0-1 kom tidigt och nollåttorna kunde haft 0-5 i halvtid, Nurre i målet hängde tvätt på första målet men gjorde sedan ett par riktigt feta parader. Känslan är att Nurre är en bra bollstoppare men som gör misstag i luften. Det kommer inte att hålla i Allsvenskan.

Efterhand kom IFK in i tempot och tog för sig mer, Blomma skällde på sina lagkamrater för att få dom att vakna och det gjorde dom. I synnerhet blixtsnabbe Kevin Amuneke. Här har IFK fått sin egen Thierry Henry. Han dundrade in 1-2 riktigt snyggt, hade dessförinnan skjutit i samma kryss där dock målvakten hann med och det giftiga som IFK sedan skapade stod Amuneke för.

Han kommer göra många sköna mål den här säsongen.

Defensivt är jag dock ganska orolig. Försvarslinjen höll inte allsvensk klass idag. Är den lika valpig och darrig i fortsättningen kommer IFK värva lite backar i sommar.

Premiären avklarad.
Nu återstår 29 matcher.
Hur det går?

IFK blir som bäst 10:a och förhoppningsvis bättre än 14:e.
Det är inte realistiskt att tro nåt annat.

Inga kommentarer: