fredag, mars 14, 2008

Bamberg

Det är den 14 mars idag. Premiären i allsvenskan kryper allt närmre. Publiktrycket är enormt. IFK har sålt drygt 15 000 biljetter och pratar om att ta fram extraplåtar. Så skönt att man redan köpt sitt årskort. Dock inte lika skönt att det ännu inte har kommit. Nåväl..

En riktigt glädjande nyhet från Ektorpsgatan idag. IFK Norrköping förlänger med allsvenskans bästa (?) brasse - Daniel Bamberg som nu blir kvar till 2010. Fast det tror jag inte han blir. Visar han samma takter som i våras/somras hamnar han start i någon europeisk toppliga. Men han blir grymt viktig för IFK i vår. Han är navet i anfallsspelet vilket syntes ganska groteskt då IFK:s spel helt dog när han blev knäskadad i höstas.

En annan nyhet från samma gata - årets matchtröja är här. Jag kan ha varit den Norrköpingsbo som såg den allra först då man hade smällt upp en stor reklamskylt på byggnaden mot mitt fönster med Imad Khalili iklädd tröjan och ett budskap om att det snart är premiär. Känns som den skylten kom en vecka försent eftersom alla biljetter nästan är slut...

Så här ser i alla fall årets matchtröja ut

Den är väl okej, är min kommentar. Det har funnits anskrämliga tröjor förr om åren som man nästan skämts en aning för, den här ganska så stilren frånsett lite för mycket reklam men i dessa tider har klubbarna inget val. Rött blir det på bortaplan i år också. Tack för det. Så ska det vara. Senaste året i allsvenskan var bortadressen vinröd och enda orsaken till att IFK åkte ur.

16 dagar kvar till premiären.

Inga kommentarer: