söndag, november 09, 2008

Jo ja tackar ja!

Jodå, jag släpade mig till Parken overkligt pigg för IFK:s sista match i allsvenskan och sista match på riktigt, lerigt och tovigt naturgräs idag när man mötte Hammarby.

Knappt 2000 närmast sörjande var vi men vi gick nog hem med ett litet leende i våra utbrända IFK-hjärtan då Peking chockade genom att vräka in fem mål efter den sedvanliga urusla starten med 0-1 och 0-2 innan matchklockan stod på fem minuter.

5-2 (2-2) blev det i en match utan försvar mellan två lag som ville attackera.

Det var kul att få se IFK spela boll för en gångs skull. Nervknutarna var upplösta, inget spelade längre någon roll och att Bajens backlinje uppträdde lika virrigt som IFK:s gjort hela säsongen banade väg för målkalas. Noterbart att se att IFK faktiskt kan spela boll, jag hade nämligen inte sett det i dom 29 första omgångarna.

Sista matchen var det kanske för en mini-legend i Micke Blomberg. Jag har älskat hans hjärta, slit och mod och kampvilja lika mycket som jag inte älskat hans idiotiska tvåfots-tacklingar som gett ett och annat rött kort. Bästa minnet är nog hösten 2004. Då var Blomma grym och blev därför värvad av Kalmar FF. Nu har tyvärr tiden hunnit ikapp nummer tre. (även om han barrockt nog haft nummer sju dom sista åren)

Nu väntar en intressant tid som alltid så här års men nu känns det extra intressant. IFK står inför en ny tid. Nu måste saker och ting göras rätt. Från grunden.

Bamberg & Amuneke säljs med stor sannolikhet. Vissa andra kommer köpas ut om ekonomin tillåter medan Sasa, Magnusson och Nordbeck inte får nya avtal. In med friskt blod. Ungdomarna kommer prägla IFK 2009. Idag såg vi en glimt av det i Lönn & Telo. Om sedan utskällda Khalili och Russell spelar med samma fart som idag så kan det ju bli lite kul kanske.

Vem som blir ny huvudtränare ska bli väldans intressant att se.

Har på känn att det blir Cratz ändå.

----------------------------------------------------------------------------------------

0-2 efter 5 minuter - 5-0 på de resterande 85.

Tänk om IFK kunde ha lirat lika avslappnat som idag alla de gånger man åkte på dessa tidiga mål under det här pajasåret. Det har nästan varit mer regel än undantag.

Nej det var en riktig skämtsäsong det här.

Nu går jag i ide. Vi ses i april när doften av gräs ligger tät över Parken. Eller. Nävisstja.

Inga kommentarer: