lördag, september 13, 2008

Positivt, härligt

Helgen för mina två fotbollslag fick en smakstart. Arsenal krossade Svartbränt på Ewood Park med 4-0. Det trodde jag då inte på förhand men här krävdes ingen defensiv benkross på mittfältet. Inte när Arsenal så gruvligt kontrollerade händelserna som man gjorde. Adebayor fick lite nonchalant göra tre mål. Kul och bra för Gunners att få igång sin målmaskin. Det som är mest förvirrande är hur Arsenal kunde förlora mot Fulham.

Tyvärr vann Chelsea kvällsmatchen mot City trots att Robinho smekte in en frispark tidigt och ännu mera tyvärr fick Liverpool-United en segrare.

Var det inte lite smådrygt av Wenger att sätta in en 16-åring och en 17-åring när matchen var vunnen? Tur att inte Joey Barton spelar i Blackburn.

--------------------------------------------------------------------------------------------

IFK Norrköping har två livlinjor i det närmaste att krångla till sig ett nytt allsvenskt kontrakt. Den första måste tas i morgon hemma mot Helsingborg. Visar HIF upp samma viljelöshet som man gjort i sina senaste bortafajter och om IFK håller tätt dom första tio sekunderna så kan det gå. Det mest positiva är att Sama äntligen kommer göra hemmacomeback.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Har ni också märkt det? Dom kommersiella kanalerna verkar förintas en efter en. I Linköping fanns förr i världen såväl Radio Match som en del andra som jag glömt namnen på och i Norrköping fanns EastFM som kanske fortfarande finns kvar? På ett sätt kan man ju tycka att det är positivt. Att folk faktiskt fattade att den kommersiella radion var ett träsktroll men egentligen är det bara sorgligt att landsortsradion försvunnit i den grad den nu gjort. Idag styr MTG sitt imperium med järnhand från den kungliga huvudstaden. Finns det idag en endaste station som sänder från denna region, alltså den östgötska? Och ser det likadant ut i hela landet? Det var väl inte riktigt så det var tänkt när frekvenserna auktionerades ut där i början av 90-talet.

Slutligen en fråga till någon som vet. Låter rösterna i kommersiell radio fortfarande som påtända rödbetor?

Inga kommentarer: