söndag, juni 15, 2008

Kommer alla domare från Serie A?

Fotbolls-EM har pågått i dryga veckan och något som är övertydligt är hur låg nivån på domarna är, då inte i den mening att hela bunten är lika kassa som i superettan utan den nivå som gäller i matcherna. Det blåses för minsta lilla pet på motståndarna, det är rena rama Serie A-nivån.

Domaren i matchen Sverige-Spanien blåste i synnerhet väl mycket. Om så någon andades i en motståndares närhet, ironiskt nog var väl enda gången han släppte en billig frispark när Rosenberg gick omkull varpå Spanien kontrade och gjorde 2-1 i 93:e minuten..

Sverige hade inte en suck i inledningen men hade en bra period i mitten på första halvlek då Zlatans mål kom. När han sedan inte fanns med i 2:a halvlek fanns ingen att spela upp bollen på och det var bara en fråga om när Spanien skulle göra 2-1. Nu blir det en helt avgörande match på onsdag mot Ryssland och det lär bli svårt för blågult att gå vidare för ryssarna är riktigt bra - offensivt. Defensivt och på fasta situationer kan Sverige kanske utnyttja ryssarnas svagheter men jag tror det blir väl tufft. Sen blir det ju ändå Holland i kvarten för Sverige och då kan vi ju gå och lägga oss direkt...jösses vad Holland har imponerat. Man spelar inte bara den mest underhållande fotbollen utan även den mest effektiva. Jag tror dom går hela vägen vilket vore en triumf för fotbollen i sig.

På tisdag blir det också en ödesmatch mellan två av EM:s mest defensiva lag - Italien och Frankrike. Jag förstår inte riktigt hur Frankrike kan spela med en sådan taktik med sådana spelare som man har. I övrigt har ju EM:s båda värdnationer redan slagits ut. Det var ju ganska väntat det men under Schweiz matcher har jag slagits av att Senderos är en ganska stabil mittback egentligen. I Schweiz spelar han som en ledare med stor pondus och självförtroende. Något han saknar när han får en Arsenaltröja på sig. Synd.

Det är mycket EM nu och det gäller att passa på. Om 2 veckor är det ju redan slut och risken är stor att jag kommer missa finalen om dom inte hittar en tv på östersjön...

Förresten sänds ett nytt Centrifug ikväll 22 till midnatt på www.radjon.nu helt utan fotboll men med fokus på naturmusik. Lyssna ikväll eller när som helst, om du så vill.

Inga kommentarer: