torsdag, juli 26, 2007

Slut på det roliga

Grus i maskineriet?

Slut på det roliga?

Efter en minst sagt sagolik vår och försommar där IFK Norrköping vann precis allt så verkar det nu som om man är inne i en sjuhelsikes djup formsvacka.

Cupförlusten hemma mot Bois ikväll innebär att IFK på dom fyra senaste matcherna släppt in inte mindre än nio baljor och försvarsspelet i dagens cupkvart höll till på en oerhört skrämmande låg nivå.

Det var som om ostabila IFK var tillbaka. Tillbaka var Whass och Nordbeck. Två stöttespelare i fjol. I år bänknötare och när dom idag gavs chansen gick det käpprätt åt skogen. Whass hade en egen liten uppvisning i missad markering och Nordbeck sparkade på det mesta förutom bollen. Efteråt fick han pris som matchens lirare.

Humor.

Det darriga försvaret kan ursäktas med att man i mål hade reservkeepern Sanjic. Osäkrare keeper var längesen jag såg. Såg ut att skita på sig vid varje inlägg. Om förstekeepern Bakiu skadar sig så sitter IFK i - just det, skiten.

Tyvärr lär Whass spela på måndag när Superettan vänder. Arvhage som varit säkerheten själv i år är nämligen ljumskskadad. Dessutom är poängmaskinen Dybendal avstängd.

Nu börjas det!!

Men jösses vad Sama saknas.

Här kan tydas ett mönster.

Sama har saknats i dom fyra senaste matcherna.

IFK står inför en oerhört viktig match på måndag. Hemma mot Ljungskile.

3 poäng och allt är frid och fröjd och vägen mot Allsvenskan ligger utstakad.

Nytt bottennapp och plötsligt kan försprånget vara som bortblåst liksom självförtroendet och att då möta ett upphaussat ÅFF på Kopparvallen vore inte lika inbjudande längre.

Men även vid en knagglig höst så kan inte IFK missa det här.

Vårens poängskörd kommer att bli guld värd.

Men försvarsspelet måste hitta tillbaka till vårens nivå.

Därför måste Sama in redan på måndag.

--------------------------------------------

Någon som har sett till sommaren förresten?

Inga kommentarer: